oktober 20, 2021 morenomaugliani

Drumlessen voor beginners in Deventer: 5 dingen die je nodig hebt

Moreno Maugliani drummer, musician and educator

Ga je meetikken als je een muziekstuk hoort? Speel jij eindeloze drumsolos op het stuur van de auto of de schoolbank? In dit artikel lees je over drumlessen voor beginners in Deventer en wat je precies nodig hebt.

Het is nooit te laat of te vroeg om te beginnen met drummen!

Beginnen met drummen

Leren drummen heeft veel voordelen: hier kun jij lezen hoe drummen jouw IQ verhoogd. De hersengolven zijn verlaagd tot 8 cycli per seconde en de kracht van je brein is ook verhoogd. Bovendien, is drummen goed om stress te verminderen of wat calorieën te verbranden. Door drummen werk je ook aan jouw zelfvertrouwen en uiteindelijk jouw sociale connecties, aangezien je ook ooit in een band gaat spelen.

Lesmateriaal voor beginners

Als eerst heb je natuurlijk drumstokken nodig. Deze kun je bij een muziekwinkel kopen of ook online. Nuttige websites zijn:

Persoonlijk ga ik liever naar een muziekwinkel. Daar kun jij ook advies vragen en vooral mensen ontmoeten die dezelfde passie hebben als jij. Drumzaak Apeldoorn is mijn go-to als ik iets nodig heb.

De meest gebruikte drumstokken zijn de Vic Firth 5A. Ze zijn niet te zwaar en niet te licht, met een ovale tip die goed definitie geeft op de bekkens. Voor jongere studenten kunnen de Vic Firth 7A ook handig zijn.

Hiernaast heb je een muziekboekje nodig, om muziek te leren noteren. Ja, ook als drummers kunnen we muziek lezen en noteren. Deze zijn in muziekwinkels te vinden, maar vaak ook bij de Action of Hema.

Als docent heb ik veel boeken en literatuur beschikbaar, die tijdens de lessen wordt gebruikt. Toch ben ik een voorstander van zelf boeken te kopen. Er zijn 3 boeken die onmisbaar zijn in de bibliotheek van een beginnende drummer:

  • Stick Control, van George Lawrence Stone. Hiermee oefenen we de hands-technique (koop hier).
  • Syncopation, van Ted Reed. Hiermee oefenen we coördinatie en van blad lezen (koop hier).
  • Solfège Ritmique n. 1, van Dante Agostini. Hiermee leren we noten lezen (koop hier).

Drumlessen voor beginners: mijn methodiek

Door de jaren heen heb ik een methodiek ontwikkeld, die je snel in staat brengt om liedjes te kunnen spelen. Op deze manier haal je meteen plezier uit het drummen en bent gestimuleerd om beter te leren.

Als beginner hoef je niks af te leren, je hebt alle tijd en rust om iets voor de eerste keer goed aan te leren. Mijn cursus volgt een logische volgorde, waar de nieuwe kennis aan (eventueel) al bestaande kennis wordt verankerd. Op deze manier kan jouw brein de nieuwe informatie goed opslaan en terugroepen.

Er is een misvatting waardoor het noten leren lezen lastig of onnuttig voor een beginner is. Dit waar alleen als dat niet goed afgestemd op jouw behoeftes is. In mijn visie, is dit een krachtige tool om te kunnen werken aan coördinatie en techniek, zodat je snel in staat bent om mee te drummen met een liedje.

Uiteindelijk is ons doel om muziek te maken en daar streven we samen na. Dit gaat makkelijker als de sfeer gemoedelijk is.

Interesse in hoe een les eruit ziet? Neem gerust contact met mij op en boek je vrijblijvende proefles!

Nog meer weten? Dit artikel kan je zeker helpen!

 

Moreno Maugliani live concert and drum lessons

, ,