augustus 11, 2021 morenomaugliani

National Association of Rudimental Drummers – NARD

Gardiner Strube, Drum and Fife instructor

Met mijn artikel “Een korte geschiedenis van de trommel in Europa” hebben we ongeveer 8000 jaar geschiedenis van ons instrument van 6000 voor Christus tot de XXe eeuw behandeld. Met dit artikel stappen we in onze “moderne” geschiedenis, met de geschiedenis van de NARD, National Association of Modern Drummers. Laten we eens kijken waar het allemaal om draait.

National Association of Rudimental Drummers

NARD

Een cool ding over cultuur is dat het ongemerkt reist en zich aanpast aan een nieuwe omgeving. Dat is wat er gebeurde met de Drum-traditie, van de Britse eilanden tot Amerika.

In 1778, drie jaar na het begin van de Onafhankelijkheidsoorlog, publiceerde baron Friedrich von Steuben “Regulations for the Order and Discipline for the troepen of the United States”. Dit kwam als een rechtstreeks amendement van president George Washington, om de revolutionaire troepen te reguleren en op te leiden. Dit werk is een van de eerste met een lijst van rudimenten en militaire drumgeluiden in Amerika.

16 januari 1812 publiceert Charles Ashworth “Een nieuw nuttig en compleet systeem van Drum Beating“, een verzameling van alle beginselen, drumoproepen en kamptaken die door de Amerikaanse marine worden gebruikt. Hier vindt u een lijst van 28 beginselen met verschillende gemeenschappelijke kenmerken met de “moderne” beginselen, zoals bijvoorbeeld beginnen met de linkerhand.

"Did you know?

Dit is de eerste keer dat het woord rudiments in een boek voorkomt. Op pagina 3 schrijft Ashworth: “Rudiments for drum beating in general”"


In 1862 publiceren George B. Bruce en Daniel D. Emmet “The Drummers’ and Fifers’ guide” en zeven jaar later, in 1869, schrijft Gardiner Strube “Drum and Fife instructor” namens de National Guard of the States of New England.

Een gemeenschappelijk kenmerk van deze werken was de neiging om het aantal en de stijl van de rudiments te standaardiseren. In chronologische volgorde leverden verschillende drummers hun bijdrage: in 1886 schrijft John Philip Sousa “The Trumpet and Drums” en in 1925 brengt Sanford Moeller “The Moeller Book: the Art of Snare drumming” uit.

Om deze vraag opgelost te zien, moeten we wachten tot 1933, toen 13 drummers zich verzamelden en de National Association of Rudimental Drummers baarden.

N.A.R.D.

In 1932 ontmoetten dertien bekende docenten, componisten en uitvoerders elkaar tijdens de American Legion National Convention. William F. Ludwig, een van de oprichters, zei over de bijeenkomst:

"«We praatten en speelden de rudimenten zes uur tot ver in de ochtend. Maar we hadden het gevoel dat we de rudimenten van de drum hadden gered door een praktische set rudimenten aan te nemen zonder af te wijken van een van de toen erkende en gevestigde methoden.»"

Ze waren bezorgd dat de stijl van rudimentair drummen – zoals ze die leerden uit de Burgeroorlog
veteranen – raakte langzaam verdwaald.
De leden zagen het werk van Strube als een valide uitgangspunt. Ze werkten het uit en voegden de
long roll en krijg een lijst van 26 rudimenten.
De eerste 13 beginselen worden “essentiëlen” genoemd en de tweede 13 “hulpmiddelen”. Samen vormen ze
de 26 American Standard Rudiments.

Hier is de lijst met de 26 rudiments:

Originele oprichters:

HARRY THOMPSON – Prominente Chicago drummer, instructeur, arrangeur en componist van speciale drum corps muziek.

GEORGE A. ROBINSON – Prominente theaterdrummer, -instructeur en componist.

BILL FLOWERS – Expert in rudimentaire instructie. Winnaar van nationale en nationale rudimentaire wedstrijden.

BILL KIEFFER – Drummer bij de U.S. Marine Band en jurylid in zowel de National Legion Individual Drumming- als Drum Corps-wedstrijden in Chicago.

BILL HAMMOND – Pittsburgh, PA. Snaredrummer van het Pittsburgh Symphony Orchestra. Deskundige rudimentaire instructeur voor alle soorten drummers — dans, theater, grand opera en symfonie.

JOE HATHAWAY – Corps-instructeur en winnaar van het American Legion 1932 Championship in individueel drummen.

LARRY STONE – Instructeur, leraar en componist van vele instructieboeken. Snaredrummer van Boston Opera Co. en Boston Symphony Orchestra.

ROY KNAPP – Studiodrummer van Radio Station WLS en prominente druminstructeur uit Chicago.

WM F. LUDWIG – Voormalig snare-drummer van Chicago Grand Opera Co. en Chicago Symphony Orchestra. Gerenommeerde drumfabrikant/-eigenaar – Ludwig & Ludwig (est. 1910), W.F.L. Drum Company (est. 1937), Ludwig Drum Company (est. 1955).

HEINE GERLACH – Viervoudig nationaal kampioen Drummer of American Legion Contest.

BURNS MOORE – Paukenist van New Haven, Connecticut Symphony Orchestra. Prominent als druminstructeur in de New England States. Drumjury en korpsinstructeur.

BILLY MILLER – Prominente theaterdrummer van Chicago, drumleraar en componist van drum corps marsen.

ED STRAIGHT – Chicago’s populairste theaterdrummer en componist van vele instructieboeken.

Officieel werd NARD op 31 december 1977 ontbonden, maar de erfenis en de passie geschreven in de harten van de leden en de gepassioneerde drummers hielden de vlam brandend.

Op 31 december 2008 (75 jaar na de oprichting!) gebeurde er iets ongelooflijks:

«Het is met groot genoegen dat wij, de overlevende leden van N.A.R.D., de National Association of Rudimental Drummers reactiveren zodat iedereen ervan kan genieten en een rol kan spelen bij het in stand houden van de geschiedenis en integriteit van de Art of Rudimental Drumming.»

Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om NARD-lid te worden. Voorwaarden en instructies vindt u op https://nard.us.com/Join_N.A.R.D..html

Percussive Arts Society is bezig met een lijst van 40 rudimenten. Er zullen discussies zijn over de namen van de rudimenten, de lijst zal worden gewijzigd.

Wat me trof en me met bewondering voor hem vervulde, was een paradigmaverschuiving die werd gebracht door de heer John Pratt:

"« Drum rudiments are exercises. The rudiments of drumming are Strokes! »

"

Bedankt voor het lezen van mijn artikel, als je het nuttig vond of tips wilt sturen, neem dan contact op!

P.S. Ben je benieuwd naar hoe het drumstel is ontstaan? Lees dit artikel!

  • Deel